KSS&NOORD feliciteert de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) met zijn 100-jarig bestaan!

blog4

In 1981 zijn wij gestart met de schoonmaak en glasbewassing bij de blindenbibliotheek, toen gevestigd op het Molenpad in Amsterdam.

De OBA groeide gestaag door in Amsterdam en zo ook KSS&NOORD. De werkzaamheden liepen verder uiteen van de schoonmaak en glasbewassing en het opruimen van het archief, het vernietigen van papier. Helaas hebben wij ook enkele keren onze expertise brand en roetreiniging moeten inschakelen maar de schade werd dan door ons wel keurig hersteld.

In de loop der tijd is onze samenwerking zo ver uitgebreid dat wij met trots kunnen zeggen dat wij naar volle tevredenheid inmiddels de dagelijkse schoonmaak en glasbewassing verzorgen op 13 bibliotheken van de 25 vestigingen die de OBA inmiddels bezit.

Ook hebben wij ons steentje mogen bijdragen bij een verhuizing of een nieuw opgeleverde locatie. Wij verzorgen de bouwschoonmaak zodat de nieuwe medewerkers van de bibliotheek in een mooi, nieuw en bovenal schoon pand weer aan het werk konden.

De OBA van 1919 tot nu, Hoe het begon

Het fenomeen bibliotheek bestaat al vanaf de oudheid. Maar een bibliotheek waarbij iedereen toegang heeft tot informatie bestaat pas sinds begin vorige eeuw. De eerste Amsterdamse Openbare Leeszaal en Bibliotheek ging open op 8 februari 1919.

07-07-2007 – Opening nieuwe Central Bibliotheek, Oosterdokskade

De OBA bestaat nu uit OBA Oosterdok en 25 OBA-vestigingen, en is een informatiecentrum geworden. Het culturele aanbod is flink uitgebreid. De collectie is multimediaal: deze bestaat allang niet meer uit boeken en kranten alleen. Hiermee speelt de OBA in op de behoefte van de consument, die naast het lezen van boeken ook tijd gebruikt voor internet, games, muziek, films en televisie. De belangrijkste voorwaarde om haar rol ook in de toekomst te kunnen blijven vervullen is een overheid die dat weet te waarderen.